دیوار برشی چرا و کجا ارائه می شود - بهترین مکان

ساخت وبلاگ

دیواره برشی اجزای ساختاری عمودی است که عموماً از بتن مسلح با هدف مقاومت و انتقال بارهای جانبی و گرانش (عمودی) تشکیل شده است.

بنابراین این دیوارها به طور کلی به منظور مقاومت در برابر ساختمان در برابر عمل لرزه ای ، بارهای باد و حتی گاهی اوقات برای شهرک ناهموار طراحی شده اند زیرا بار جانبی مستعد و متمایز به دلیل این شرایط دیده می شود.

هدف اصلی دیوار برشی جلوگیری از عملکرد برشی ساختار به ویژه ستون های عمودی مانند عضو است به گونه ای که ایمنی و سرویس پذیری کل ساختار افزایش می یابد. برشی بر اساس فرض عملکرد ساختاری آنها به عنوان بار انجام شده بر روی آنها ، بر اساس عمل یا اقدام خرپا نصب می شود.

What is shear wall Why and Where it is provided - Best Location

در هر ساختار یا سیستم هنگام اعمال بار یا نیروها ، نیروها همیشه سعی می کنند با ایجاد ترک ها یا خرابی در ساختار ، از ضعیف ترین مسیر عبور کنند. و همانطور که می دانیم ، ساده ترین مسیر برای خرابی برشی در ساختار هواپیمای مورب است (در صورت استفاده از بار جانبی و عمودی ، در واقع هواپیمای اصلی آن).

بنابراین دیواره برشی هواپیمای مورب بزرگتر حاوی منطقه را تولید می کند تا با مقاومت در برابر و ایجاد شکاف در درون آنها ، به راحتی نیروهای برشی را در خود جای دهد. این مکانیسم بنابراین رفتار خرپا انتقال بارها در دیواره برشی را مهار می کند.

با توجه به این دیوارهای برشی ، اجزای ساختاری ضروری مانند ستون و پایه در مقیاس بزرگ تحت تأثیر قرار نمی گیرند ، که مانع از سقوط فوری می شود. هیچ ساختمان ضد زلزله یا کاملاً مقاوم در برابر زلزله نیست.

این نوع عملکردهای دیواری برشی به عنوان فیوز در هنگام زمین لرزه ، مانع از خسارت های جزئی قابل استفاده می شود زیرا اعضای ساختاری اصلی مانند ستون به شدت تحت تأثیر قرار نمی گیرند و دیواره برشی دوباره می تواند بدون تخریب کل ساختار بازسازی یا بازسازی شود.

با این حال ، در عمل Cantilever ، آنها با نیروهای برشی و نیروهای جانبی به شکل استحکام خمشی دیواره برشی روبرو می شوند. در ابتدا ، هر دیوار برشی سعی می کند قبل از شکل گیری ترک ها از این مکانیسم عبور کند.

خاصیت انعطاف پذیر و مقاومت در برابر نیروهای برشی و خم شدن از طریق استحکام خمشی چنین دیواره برشی می تواند با القاء طراحی مناسب تقویت و جزئیات با توجه به پارامترهای مختلف افزایش یابد.

بنابراین آنها وسیله ای بسیار عالی برای تأمین مقاومت در برابر زلزله در برابر ساختمانهای چند ذخیره شده و ساختار بالایی هستند.

چرا دیوار برشی ارائه شده است؟

  • دیوار برشی سفتی و استحکام را افزایش می دهد ، که به جلوگیری از نوسان بیش از حد ساختمانها یا سازه ها به دلیل بارهای جانبی (به ویژه بارهای باد) کمک می کند.
  • هر دو بارهای عمودی و جانبی را با خیال راحت به پایه یا زمین منتقل می کند.
  • این پارامتر قابلیت سرویس دهی ساختمان را افزایش می دهد. دیوار برشی به عنوان نوعی فیوز عمل می کند (یا عضو ضعیفی برای از بین بردن نیروهای برشی به اشکال ترک) و در نتیجه مانع از عدم موفقیت ستون بلافاصله می شود.
  • آنها به کاهش تعداد ستون ها در ساختار کمک می کنند زیرا توانایی مقاومت در برابر بارهای عمودی را دارند.
  • آنها خسارت های غیر ساختاری کمتری را ترویج می کنند ، که می تواند نوسازی شود.
  • برای پشتیبانی از سیستم ساخت و سازهای عالی چند فروشگاه.

انواع دیوار برشی

What is shear wall Why and Where it is provided - Best Location

دیوارهای برشی را می توان بر اساس پارامترهای مختلف به انواع مختلفی طبقه بندی کرد. آن ها هستند؛

1) بر اساس مواد مورد استفاده برای ساخت و ساز

  • دیوار برشی بتونی مسلح:

دیواره برشی بتونی مؤثرترین دیواره ای است که به منظور افزایش سفتی و کاهش حرکت جانبی به دلیل برشی و نیروهای جانبی مورد استفاده قرار می گیرد. آنها به همراه مشخصات طراحی شده اند. تقویت افقی و عمودی به طور مساوی در هواپیما قرار دارد که در آن دیوار برشی مورد نیاز است.

What is shear wall Why and Where it is provided - Best Location

  • دیوار برشی ورق استیل:

آنها به صورت یکپارچه به همراه دیواره ورق فولادی ، ستون و تیرهای افقی ساخته شده اند. و به این ترتیب به عنوان یک شیرآب صفحه عمودی عمل می کند. خاصیت آنها با دیوار برشی RC بسیار متفاوت است.

  • دیوار برشی چوبی:
  • بلوک های بتونی توخالی:

آنها روشهای اقتصادی برای ساخت دیوار برشی هستند و به جای دیوار برشی RCC استفاده می شوند. تقویت افقی و عمودی در چنین دیوارهای برشی نیز قرار می گیرد. اما عملکرد ساختاری آنها نسبتاً کمتر از دیوار برشی RC است.

2) بر اساس مکان و ساخت و ساز (شکل)

  • ستون پشتیبانی از ستون های برشی حاشیه ای:

دیوارهای محض در نزدیکی ستون واقع در گوشه و کنار ارائه شده است. آنها برای افزایش مقاومت پیچشی بسیار مفید هستند. آنها همچنین به ویژه از اهداف معماری FR استفاده می کردند.

  • دیوار برشی قاب سفت:
  • دیوار برشی کنتیلور مستطیل و فلنج ساده:

این دیوارها به عنوان یک کانسیلر نامیده می شوند ، زیرا آنها فقط با پایه ای که آنها را از سایر اعضای عمودی جدا می کنند ، بر روی زمین بنا شده اند تا به عنوان پرتوهای کانسیلر عمل کنند.

آنها می توانند در معرض خم و برشی قرار بگیرند و از عناصر مرزی تشکیل شوند. آنها می توانند یک دال شکل مستطیل شکل ساده باشند یا با اشکال مختلف مانند T ، L و غیره که در مکان های مختلف قرار دارد ، فلنج شده باشد.

دیوارهای برشی با دهانه سوراخ شده را می توان به سادگی به عنوان دیوار برشی زوج نامید. همچنین ، آن را به عنوان دو دیوار برشی مجاور که با نوار پرتوی نازک (که به آن پرتو اسپندرل نیز گفته می شود) درک کرد. پرتوهای کوپلینگ با جلوگیری از آسیب عمده در دیواره برشی ، انرژی را از بین می برد.

3) بر اساس رفتار:

  • دیواره سازه چمباتمه
  • دیوار باریک
  • دیوار به روش معمولی
  • دیواره روش انعطاف پذیر
  • دیوار سیستم دوگانه

جایی که در آن فراهم شده اس ت-محل قرارگیری دیوار برشی

موقعیت دیوار برشی ممکن است از نظر معماری و عملکردی متفاوت باشد. با این وجود ، ممکن است با تجزیه و تحلیل پارامترهای مختلف از جمله جابجایی داستان ، برشی پایه ، رانش داستان و غیره در زیر بارهای جانبی ، مکان ایده آل دیوار برشی را پیدا کنید.

Location of shear wall

دیوار برشی بهتر است در وسط سازه یا ساختمان ایجاد شود و باعث تقارن شود. دیوار برشی در چنین مکانی به کاهش نیروی برشی به صورت متقارن و یکسان در همه قسمت ها کمک می کند. محل دیوار برشی

بنابراین بهتر است دیوار برشی را به همراه آسانسور یا پله ها پیدا کنید زیرا آسانسورها یا پله ها در وسط سازه تا حد امکان برای دسترسی بهتر قرار دارند. علاوه بر این ، هیچ بازده مورد نیاز دیوار در پله ها یا آسانسورها وجود نخواهد داشت ، بنابراین دیوار برشی بدون دهانه برای عملکرد بهتر می تواند ساخته شود.

اما ساخت دیوار برشی یک وسط همیشه امکان پذیر یا اقتصادی نیست ، بنابراین می توان دیوار را نیز در گوشه ها یا چهره های خارجی ساختمانها تشکیل داد. با این حال ، راندمان آنها به اندازه حداکثر در نقاط نامتقارن قرار نمی گیرد.

دیوارهای برشی را می توان در امتداد صفحه ابعادی کوتاه تر ساختار قرار داد که در آن فاصله نسبی بین ستون نسبتاً بیشتر است و تهیه ستون بین آنها غیر اقتصادی است.

بعد بزرگتر ساختار شامل تعداد ستون قرار گرفته است که نسبتاً در نزدیکی یکدیگر قرار دارند و در مقایسه با کوتاه تر هستند ، بنابراین ممکن است به آن احتیاج نداشته باشند. هر مکان می تواند باشد ، باید برای حفظ تقارن برای جلوگیری از اثرات بد و پیچیدگی در ساختار ، نگه داشته شود.

دیوار برشی باید به گونه ای واقع شود که پیش بینی می شود حداکثر احتمال بار جانبی در امتداد صفحه دیوار برشی اعمال شود.

بنابراین ابتدا رفتار لرزه ای مکان به خوبی بررسی شده و حرکت نیروهای جانبی که به احتمال زیاد در جهت معینی ایجاد می شود، مشخص می شود که بر اساس آن مکان و جهت صفحه دیوار برشی به طور مناسب قرار گیرد.

کاربرد دیوار برشی

  • دیوارهای برشی در ساخت و ساز ساختمان بر فراز ناحیه لرزه خیز و مکان هایی که باد شدید آنها با خطرات نیروهای جانبی جریان دارد، بسیار کاربرد دارد.
  • برخی از دیوارهای برشی را می توان برای اهداف زیبایی شناختی و معماری نیز مورد استفاده قرار داد.
  • برای ساختمان های مرتفع و چند طبقه بیش از 10 طبقه ضروری است.
  • دیوار برشی همچنین می‌تواند به عنوان ستونی برای تحمل بار عمودی عمل کند و همچنین به‌عنوان یک تیر کنسولی که به زمین پشتیبانی می‌شود، عمل می‌کند.
  • از آنها می توان برای ساخت آسانسور یا پوشش پله نیز استفاده کرد.

معایب دیوار برشی

  • آنها ساختار را سفت می کنند و آنها را سفت می کنند، بنابراین هیچ انعطاف پذیری و لحظه های نوسان آزاد وجود ندارد. بنابراین انرژی ایجاد شده در اثر لرزه ای تنها با کار داخلی انجام شده یا انرژی کشسانی بدن به دست می آید.
  • دیوار برشی ساختار قاب را به گونه ای تبدیل می کند که مانند سازه خرپایی رفتار کند.
  • آنها گرانتر هستند زیرا به آرماتور و بتن بیشتری نیاز است.
  • تعیین محل آنها می تواند دشوار باشد. و اگر به طور متقارن ساخته نشود، می تواند باعث پیچش غیر ضروری و اثر بد شود.
  • ظرفیت اتلاف انرژی آنها کم است و کل انرژی یا نیروها به تنهایی و منجر به ترک سریع می شوند.
  • ضخامت آنها نمی تواند کمتر از 100 میلی متر باشد.

شکل های مختلف دیوار برشی

  • آسانسورهای گرد هسته توخالی RC
  • مستطیلی شکل
  • L- شکل
  • ج- شکل

مشخصات ابعاد دیوار برشی RC

طرح ساده برای طراحی دیوار برشی در IS 456:1978 نشان داده شده است. برخی از مشخصات اصلی یا قوانین سرانگشتی عبارتند از:

  1. ضخامت دیوار طبق استاندارد IS 456-1978 نباید کمتر از 100 میلی متر باشد، اما در نسخه بداهه ترجیح داده می شود که حداقل ضخامت 150 میلی متر و حداکثر 400 میلی متر باشد.
  2. اگر تنش برشی مجاز بیش از 0. 25 * √f باشدckیا ضخامت دیوار بیش از 200 میلی متر باشد، پس نیاز به تقویت در دو لایه یا صفحه دیوار است.
  3. قطر میله آرماتور نباید از 1/10 ضخامت هر قطعه تجاوز کند.
  4. هرچه عرض بیشتر باشد، مقاومت در برابر بارهای جانبی بیشتر خواهد بود.
  5. حداقل تقویت باید 0. 0025 برابر از ناحیه ناخالص دیوار باشد که در هر جهت (طولی و عرضی) به طور یکنواخت ارائه شده است. اینها به کنترل عرض تشکیل ترک کمک می کند.
  6. حداکثر فاصله نوار آرماتور نباید از 450 میلی متر یا 1/5 از طول افقی دیواری یا 3 برابر ضخامت دیوار تجاوز کند ، هر کدام کمتر باشد.
  7. دیوار با عناصر مرزی کمتر مستعد ابتلا به کمانش جانبی است ، زیرا قدرت خمشی و مقاومت برشی زیاد است. بنابراین به آنها یک دیوار نسبتاً ضخیم در لبه ها ارائه می شود.
  8. پیوندهای جانبی لازم است در اطراف میله های شکاف دار که از قطر بزرگتر از 16 میلی متر هستند فراهم شود. قطر نوار کراوات نباید کمتر از 5 میلی متر یا 1/4 نوار شکاف باشد. و فاصله کراوات نباید از 150 میلی متر در مرکز تجاوز کند.

تفاوت بین ستون و دیوار برشی

امیدوارم این مقاله در مورد "دیوار برشی چرا و کجا ارائه شده است؟"برای شما مفید است.< Pan> حداقل تقویت باید 0. 0025 برابر از ناحیه ناخالص دیوار باشد که در هر جهت (طولی و عرضی) به طور یکنواخت ارائه شده است. اینها به کنترل عرض تشکیل ترک کمک می کند.

آموزش فارکس برای مبتدی ها...
ما را در سایت آموزش فارکس برای مبتدی ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : Mihayloo بازدید : 56 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1402 ساعت: 13:35